APTO Logistic Horizon

APTO Logistic Horizon

Het Nederlandse bureau APTO Architects kreeg van Microsoft in Amsterdam de opdracht om een werkruimte van 1200 vierkante meter in te richten. Een van de eisen was dat de inrichting aangepast kon worden aan de huidige flexibele manier van werken. De ontwerpers baseerden de verschillende werk- en vergaderruimtes op organische vormen. Een van de ontmoetingsplekken is een multifunctionele ruimte die zowel door medewerkers als door klanten kan worden gebruikt. Om deze ruimte visueel af te sluiten ontwikkelde APTO een gordijn van ruim 12 meter lang en bijna drie meter hoog. Het bestaat uit verschillen panelen die in een later stadium aan elkaar werden genaaid.

Het doel van de ontwerpers was om een afscheiding te creëren die beweging, vernieuwing en interactie tussen de verschillende ruimtes mogelijk maakt. Het thema van de afbeelding kwam uit de stad Amsterdam zelf. De horizon van Amsterdam verbindt water, land en lucht met de daaraan gekoppelde manieren van transport: schepen, vrachtwagens en vliegtuigen. Dit alles is op het gordijn terug te vinden.

De weeftechniek, waarbij diverse garens -  in de kleuren blauw, groen, geel en wit – werden verweven tot één beeld, is in feite een poëtische aanvulling op het concept van APTO. Er is gekozen voor een wollen schering zodat een 100% wollen product is ontstaan dat brandwerend is.

 

www.apto.nl