Hella Jongerius

Hella Jongerius

Op uitnodiging van het TextielMuseum selecteerde topdesigner Hella Jongerius designtalenten Studio Truly Truly en Simone Post en coachte hen bij het ontwerpen van woonplaids voor by TextielMuseum. Studio Truly Truly en Simone Post bezochten de designstudio van Jongeriuslab in Berlijn, waar Hella Jongerius ze hielp om de concepten verder uit te werken. In het TextielLab werd geëxperimenteerd met een breed scala aan materialen, patronen en technieken. De plaids zijn exclusief te koop via het huislabel by TextielMuseum.

Hella Jongerius werd met name bekend door de bijzondere manier waarop ze industrie en ambacht, high- en low-tech, traditie en het hedendaagse combineert.

www.jongeriuslab.com

Ga naar webshop 

 

Studio Truly Truly is opgericht door de Australische designers Joel en Kate Booy en opereert als design studio vanuit Nederland. Ze hebben beiden een grafische achtergrond wat duidelijk zichtbaar is in hun werk. De onverwachte visuele en materiële keuzes in hun werk zorgen altijd weer voor een verrassend grafisch resultaat.

www.studiotrulytruly.com

Simone Post is een Nederlandse  textiel- en productontwerper. Centraal in haar ontwerpen staan het experiment, materiaalonderzoek en de fascinatie voor hoe dingen worden gemaakt.  Ze gaat graag de samenwerking  aan met bedrijven om zo op eigen wijze de grenzen op te zoeken van de industrie.

www.simonepost.nl