Kiki van Eijk  Total Table Design

Kiki van Eijk Total Table Design

‘Total Table Design’ is een initiatief van het TextielMuseum. In dit project presenteren de Nederlandse ontwerpers Scholten&Baijings en Kiki van Eijk hun visie op de kunst van het dineren. ‘Total Table Design’ omvat tafellinnen, glaswerk, aardewerk en bestek. Het TextielMuseum (tafellinnen), Royal Leerdam Crystal (glaswerk) en Koninklijke Van Kempen & Begeer (bestek) bundelden hun krachten om het ontwerp uit te voeren. De designers ontwikkelden het linnen in het TextielLab en werkten aan het aardewerk bij Cor Unum en het European Ceramic Work Centre in Den Bosch.

Het tafellinnen van Kiki van Eijk is een vertaling van haar poëtische waterverfschilderijen met groente, dieren en tafelgerei. Ze koos linnen garen voor het dubbel geweven kleed, dat daardoor zwaar is maar toch dun genoeg om als tafelkleed te dienen. Voor de acht servetten is steeds een ander motief gekozen.

Stefan Scholten en Carole Baijings begonnen hun ontwerp voor het aardewerk met modellen van gevouwen karton. Ook voor hun tafellinnen wilden ze een papierachtige uitstraling bewerkstelligen. Het resultaat zijn twee sets van elegante tafellopers en servetten met een subtiele structuur en fijn lijnenspel. De designers gebruikten verschillende garen, inclusief linnen, Lurex en wol.

De presentatie van ‘Total Table Design’ vond in 2010 plaats tijdens de Object Rotterdam Design Fair en de Salone del Mobile in Milaan en werd door de internationale pers geprezen.

www.kikiworld.nl

www.scholtenbaijings.com