Intro

Intro

Het TextielLab van het TextielMuseum is een uniek kenniscentrum dat het midden houdt tussen een gespecialiseerde werkplaats voor het vervaardigen van unieke stoffen en een open atelier waarin innovatie centraal staat. Nationale en internationale ontwerpers, architecten, kunstenaars en veelbelovende studenten worden begeleid door productontwikkelaars en technische deskundigen. Zo ontdekken zij de eindeloze mogelijkheden op het gebied van garens, computergestuurde technieken en ambachten. 
 
De uitgebreide bibliotheek, de museumcollectie en de tijdelijke tentoonstellingen vormen voor klanten van het TextielLab een belangrijke onderzoeks- en inspiratiebron. 
 

Innovatie & artisticiteit

Het TextielLab is een internationaal kenniscentrum, een plek waar innovatie begint. Zij werkt graag samen aan zeer bijzondere, niche projecten en ontwikkelt hierop door. 
 
Het Lab richt zich vooral op inrichtings- en vormgevingsprojecten (design & mode) en kunst. Aanvragen worden beoordeeld op motivatie, innovatie (technisch of materiaal) en artisticiteit, door een commissie bestaande uit creatieve- , technische- en inhoudelijke teamleden.
 

Werken in het TextielLab

Lees hier meer over de mogelijkheden die het TextielLab biedt.

Sample Studio

In de Sample Studio zijn meer dan 200 prototypes te bewonderen, die in de afgelopen tien jaar zijn ontwikkeld in het TextielLab. De samples die je in de studio vindt, dienen als inspiratie voor kunstenaars, ontwerpers en studenten die graag in het TextielLab willen werken of dit al doen.
Niet alleen professionals hebben toegang tot deze ruimte. Ook museumbezoekers kunnen in de Sample Studio op zoek gaan naar inspiratie of zich verwonderen over de vernieuwende materialen die in het TextielLab worden gemaakt.
 

Bijzondere samenwerkingsprojecten

Bekijk voorbeelden van succesvolle projecten.
 

Team & netwerk

Meer informatie over het complete team van het TextielLab en het uitgebreide netwerk.

Contact

Voor vragen kun je contact opnemen met de Front Office.
T: 013 54 94 575
M: info@textiellab.nl