Van den Bergh & Dees, So this is where we live

Van den Bergh & Dees, So this is where we live

Hoe kun je bewoners en bezoekers van een spiksplinternieuw appartementengebouw direct een gevoel van welkom geven? Dat was de uitdaging voor Van den Bergh & Dees. Woningbouwvereniging Woonbedrijf Eindhoven en Centrum voor de Kunsten Eindhoven gaven de kunstenaars de opdracht om een ontwerp te maken voor de entree van de nieuwbouw. Daarmee zou ook de akoestiek moeten verbeteren. De nieuwe bewoners, inclusief gepensioneerden en mensen met autisme, kregen de mogelijkheid persoonlijke objecten aan te leveren. Deze individuele bijdragen vormden mede de basis voor het ontwerp en zorgden tevens voor sociale cohesie. Het kleurrijke wandtapijt en het grote hangende kunstwerk in de trappenhal getuigen van de kracht van creativiteit, en geven een bijzondere uitstraling aan een anders anonieme entree.