Werken in het TextielLab

Werken in het TextielLab

Waarom het TextielLab?
Aan de slag
Prijsindicatie
 

Waarom werken in het TextielLab?

Inspiratie
Het TextielLab maakt deel uit van het TextielMuseum. De uitgebreide bibliotheek, de museumcollectie en de tijdelijke tentoonstellingen kunnen voor u een belangrijke onderzoeks- en inspiratiebron zijn. Zo beschikt de bibliotheek over een uitgebreide stalenkamer en een textielwarenkast. Bovendien is het museum een plek waar uw werk gezien wordt door museummedewerkers (waaronder conservatoren), journalisten en bezoekers. Het contact met andere ontwerpers, kunstenaars en soms zelfs talentvolle studenten levert interessante interactie op.
 
Kennis
In het TextielLab staan opleiding, vorming en training hoog in het vaandel. En er worden regelmatig beurzen bezocht. De creatieve en technische teams zijn daardoor goed uitgerust. Ook wordt geïnvesteerd in het borgen van kennis. Alle projecten worden gearchiveerd en processen beschreven. 
 
Door de intensieve samenwerking met het creatieve en technische team van het TextielLab, oefent u invloed uit op het hele proces. Zoek het experiment op met machines, software en garens!
 
Netwerk
Het TextielLab beschikt over een groot Europees netwerk met daarin andere werkplaatsen, ontwerpers, kunstenaars, machinebouwers, spinners, garenleveranciers textielbedrijven, opleidingen en softwareleveranciers. 
 
Klik hier om het uitgebreide netwerk te bekijken.
 
Platform
Het TextielLab geeft ieder jaar een Yearbook uit waarin de meest interessante projecten in woord en beeld staan toegelicht. Het Yearbook wordt uitgereikt tijdens de Salone del Mobile in Milaan.
Daarnaast toont het TextielLab een aantal keren per jaar spraakmakende projecten op de eerste verdieping van het museum in de presentatie Highlights TextielLab
Ook is er ruimschoots aandacht voor projecten via (social) media en de website. 
 
Het TextielLab publiceert alleen in overleg met de opdrachtgever.


Aan de slag met de verschillende technieken

Het TextielLab zet hoog in op innovatie en onderzoek. Dit betekent dat, uit de enorme hoeveelheid projectaanvragen, een zorgvuldige selectie wordt gemaakt.
 
Klik hier voor de selectiecriteria en de wijze waarop je een aanvraag kunt indienen. 

Bezoek het TextielLab
Geïnteresseerden worden geadviseerd om, voorafgaand aan een aanvraag, eerst een uitgebreid bezoek te brengen aan het TextielLab. Maak kennis met de teams en informeer naar de mogelijkheden en beschikbare garens. 
 
Inventariseer de mogelijkheden
Bekijk ook de andere technieken op deze website. Op die manier maakt u een goede inschatting van de toegepaste en gewenste techniek, het materiaal en het proces. 
 
Planning
Bij het inplannen van uw ontwikkeldagen, is het raadzaam ruimte tussen de afspraken te nemen. De ervaring leert dat na een eerste ontwikkeldag vaak nieuwe/andere inzichten ontstaan en het ontwerp een andere wending kan krijgen. 

 

Prijsindicatie

Een prijsindicatie ontvangt u naar aanleiding van het ingevulde formulier.
Voor een aantal technieken kan de prijs op voorhand worden ingeschat. 
 
Indicatie prijs - laseren
Programmeren, begeleiding & productie minimale afname 2 uur à € 48,50 (exclusief materiaal).
 
Indicatie prijs - borduren
De prijs om te borduren is opgebouwd uit de onderdelen:
Programmeren: 2 uur à € 48,50 is de minimale afname (exclusief borduursteken)
Borduursteken: € 1,50 per 1000 steken op nacalculatie 
Opstartkosten: € 30,00 bij een herhaalopdracht (zonder programmering)
 
Indicatie prijs - tuften
De m2 prijs van een object ligt tussen € 750 en € 1500. De prijs is afhankelijk van:
 
  • de gedetailleerdheid van het ontwerp
  • het aantal kleuren 
  • de dichtheid en 
  • het gebruikte garen